Al Vent del Nord

Al Vent del Nord

22 de febr. 2017

Troballa important


Tot regirant calaixos i golfes de les famílies de l'Espluga a la recerca de fotos antigues he trobat un autèntic tresor: les partitures de peces de música del saxofonista Josep Castanyé (El Ferreret). Fou una sorpresa majúscula rescatar aquestes melodies originals inèdites (passos dobles, valsos, fox, jazz, pericons, tangos, fins i tot una sardana), que el seu mateix fill desconeixia.


He cregut que serà un bon homenatge a aquell espluguenc component de la que fou, allà pels anys trenta, l'Orquestra La Lira, que la interpretació d'algunes d'aquestes peces musicals poden ser un bon colofó de l'acte de presentació del llibre L'Espluga Calba. Cents anys en imatges, que tindrà lloc al Castell el diumenge, dia 26 de març, a la una del migdia.
Aquest petit concert anirà a càrrec de la jove pianista de casa nostra, Marta Solà Florensa (de Cal Curull), que ha acceptat amb il·lusió i coratge aquest repte.

El llibre està actualment a la impremta i abans de Sant Josep es podrà adquirir a Cal Prionet, a la Cooperativa Agrícola i a la Cooperativa John-Fil, al preu de 20 euros. Lamento dir-vos que, encara que heu estat molts els que heu facilitat amb fotografies i observacions la possibilitat que arribés a bon port, no em serà possible assumir jo sol el cost de la despesa (5.000 euros), malgrat l'ajuda rebuda de l'Ajuntament i de la Cooperativa Espluguenca. No em puc permetre, doncs, el luxe de regalar exemplars. Considereu la compra com la vostra aportació perquè hagi estat possible que arribés a terme aquesta obra que ens recorda el que fou i encara és la vida del nostre poble al llarg de tot un segle. Gràcies per endavant.

Ens trobarem al Castell.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada